Aqua Europa

Tokodaltáró

Karsztvíz bázis

Szent Anna Táró

   Az Aqua Europa Kft. munkája 2004-ben kezdődött a Tokodaltáró településen lévő vízbánya, korszerűsítésével. Ezen nagy beruházás során megújult a bánya elektromos hálózata, telepítésre kerültek nagy teljesítményű szivattyúk, valamint létrejött az optikai kapcsolat a földalatti bányatérség és a felszíni diszpécser központ között.

 A bánya működtetéséhez szükséges gépek, berendezések elérését, azok karbantartását ma is egy 3700 méter hosszú keskeny nyomtávú sínpáron futó bányavonat biztosítja.

 Ebben a térségben korábban szénbánya működött, mely megteremtette a lehetőséget a karsztvíz megismeréséhez.

    Az általunk kitermelt víz a triász korú karsztból származik. Ásványvíz minősítéssel rendelkezik, ásványi anyag tartalma 710 mg/liter. Minősége kiváló, állandó melyet a hatósági előírásoknak megfelelően, külső auditált laboratórium rendszeresen ellenőrzünk. 

Ezen vízbázis fenntartható és hosszútávú megőrzése érdekében, a vízjogi engedélyben előírtak szerint szakértők bevonásával védőidom (hidrogeológiai védő övezet) kijelölése és földhivatali i bejegyzése is megtörtént.

    Az Északdunántúli Vízmű Zrt. mint szerződéses partnerünk, saját hálózatán keresztük biztosítja az ivóvíz eljutását, a mi átadási pontjainktól a felhasználókhoz. Folyamatos kapcsolatban vagyunk a vízmű szakembereivel, az általuk kért mennyiségben és időben indítjuk, illetve állítjuk le a kitermelést.

Célunk, hogy a tokodaltárói vízbázis folyamatos és meghatározó alternatíva legyen a térség vízellátásában

  A vízbázis jelenlegi tulajdonosai magánszemélyek, akik a korábban a Dorogi Szénbányák, később Infrastruktúra Kft, majd az általa alapított VÍZBÁZIS Kft-t, vele együtt valamennyi tulajdonát megvásárolták.

A tulajdonosok a Kft nevét megváltoztatták, így jelenlegi neve: Aqua Europa Kft. Mintegy 4 évig tartott az a folyamat, mely a szükséges vízjogi és bányafelügyeleti engedélyek megszerzését, valamint az Északdunántúli Vízmű Zrt.-vel kötött hosszútávú vízátadási szerződés aláírását követően, 2007. július 1-jén megíndulhatott a víztermelés.

Szerződött partnerünk az Északdunántúli Vízmű Zrt.

Aqua Europa kft.

Karsztvíz bázis

Kapcsolat

Aqua Europa Kft.
2386/19
2532 Tokodaltáró
Hungary

T: 33-555917
iroda@aquaeuropa.hu