Jelenlegi helyzet:

Szigorú hatósági eljárás alapján természetes ásványvíz minősítéssel is rendelkezünk.

A vízbázis jelenlegi tulajdonosai magánszemélyek, akik a korábban a Dorogi Szénbányák, később Infrastruktúra Kft, majd az általa alapított VÍZBÁZIS Kft-t, vele együtt valamennyi tulajdonát megvásárolták. A tulajdonosok a Kft nevét megváltoztatták, így jelenlegi neve: Aqua Europa Kft. Mintegy 4 évig tartott az a folyamat, mely a szükséges vízjogi és bányafelügyeleti engedélyek megszerzését, valamint az Északdunántúli Vízmű Zrt.-vel kötött hosszútávú vízátadási szerződés aláírását követően, 2007. július 1-jén megíndulhatott a víztermelés.

A Kft. az országban egyedülálló körülmények között termeli a kíváló minőségű karsztvizet, melyet szerződéses partnerének az Északdunántúli Vízmű Zrt.-nek ad át a lakosság és ipari fogyasztók felé történő értékesítés céljából. Engedélye kiterjed a víz palackozására is.

A vízbázis víztermeléshez kapcsolódó gépi és villamos berendezéseinek tervezése,
kivitelezése a korábbi tapasztalatok felhasználásával történt meg. A vízbázis működtetése programozható, automatikus vezérléssel és villamos felügyeleti rendszerrel, PLC alkalmazásával optikai kábelen történő adatátvitel segítségével van
megoldva, külszíni kezelő felügyeletével. A programozható vezérlés és a villamos felügyeleti rendszer feladata az ivóvíztermelő szivattyúk vízszállítási igényeknek megfelelően – automatikus üzemeltetése, a bányatérségek szellőztetését végző ventilátor működtetése és felügyelete, a transzformátor állomás működtetése és felügyelete továbbá a táróban lévő átemelő szivattyú automatikus üzemeltetése valamint felügyelete.

A vízminőség biztosítása:

A föld alatt telepített, közvetlenül a szivattyúk után beépített automatikus vegyszeradagoló szivattyúk biztosítják, hogy a klór adagolás az elvárt biztonságos, szerződéses szinten valósuljon meg. Ezen túlmenően mindkét víztermelési ponton a hozzá kapcsolódó szolgálati utasítás szerinti havi gyakorisággal vett vízminták, illetve azok akkreditált laboratóriumban történt vizsgálata biztosítja a folyamatos nyomonkövetést és az egyenletes, kíváló minőséget. Szigorú hatósági eljárás alapján természetes ásványvíz minősítéssel is rendelkezünk.

Aqua Europa kft.

Karsztvíz bázis

Kapcsolat

Aqua Európa Kft.
2432 Tokodaltáró
Hungary

F: +36 1 700 2415
iroda@aquaeuropa.hu